Kom igen Cath!

Mitt skrivande går så där. Nu är det halvtid på min januari-action som är att skriva 30 minuter varje dag. Visst skriver jag, och oftast mer än trettio minuter, men jag skriver inte alltid om det jag VILL. Och det var ju det som var grejen. Jag behöver hosta upp mig här, och vad som troligtvis är det allra viktigaste med denna action är att jag hittar en daglig rutin så att mina skrivprojekt får en framåtskjuts VARJE DAG. 

Jag tänker att det som borde funka är morgnarna. Innan jag blir distraherad av nåt. Kent stiger upp vid halvsex varje morgon. Det kan även jag göra. Och gå direkt till hemmakontoret och bara skriva. För att det ska fungera behöver jag VETA vad jag ska skriva just den morgonen. Det funkar inte att sätta mig vid datorn och tro att jag ska komma på vad jag ska skriva om då. Det måste jag har bestämt kvällen innan. Punkt. 

Helger får bli befriade från halvsex-uppstigningen, men mån-fre bör jag fixa detta. Det får bli nästa veckas uppgift. Jag MÅSTE och VILL få in den rutinen. Det skulle göra underverk med mitt skrivande. Det vet jag. 

Jag antar att om jag vet VAD jag ska skriva om på kvällen så jobbar hjärnan med det under natten. Det borde vara en himla bra grej. 😸 Om det inte vore för att jag är så galet trött på morgnarna. 🙀 Men kanske, kanske är det så att jag kan producera bättre texter just för att jag är trött… Hahaha. Vi får se. Så här ser alltså planen ut:

Kvällen innan bestämmer jag VAD jag ska skriva nästa morgon.

05.30 – Uppstigning

05.45 – Skriver mina slasksidor för att bli av med distraherande tankar

06.00 – 30 minuters skrivande av det jag planerat 

Denna plan fungerar alltså endast om jag planerat VAD jag ska skriva om. Det här är en av anledningarna till varför skrivplanering in i minsta detalj är så viktig. 

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *