Yes! Skrivåret planerat

Årets övergripande skrivplanering är gjord! Hela dagen har vikts åt att planera årets skrivinsatser. Till min hjälp hade jag Ann Ljungberg och hennes workshop “Planera ditt skrivår 2022”. Vi var runt 60 personer som matades med uppgift efter uppgift i ett rasande tempo och nu sitter jag här med min övergripande skrivplan för 2022. Det känns ytterst bra.

Det här var tredje eller fjärde gången jag deltog i denna workshop och i år tror jag faktiskt att min planering blev någorlunda realistisk. Jag tycker det är alltför lätt att planera in alltför mycket under alltför kort tidsrymd. Med konsekvensen att jag blir överväldigad och så fort jag inte uppnår min planering lägger jag av. Målen blir FÖR höga, med andra ord. Jag vet att många coacher propagerar för riktigt HÖGA mål. Nu har jag provat det många gånger, tyvärr med samma resultat: kaos, känsla av misslyckande och nedstämdhet.

I år tänker jag i kvartal (typ 90 dagar) och vad som kan vara möjligt att uppnå under den tidsrymden. Ett kvartal är möjligt att greppa för mig, till och med i termer av relativt detaljerad planering. I höstas genomförde jag exempelvis ett 12-veckor långt “projekt” för att skapa mer livslust och – glädje i mitt liv. De 12 veckorna är nu till ända och jag kan konstatera att jag är betydligt gladare, piggare och mer “på” än i oktober då jag startade projektet.

Vad vill jag ha sagt med det? Jo, att 12 veckor ( ≈ ett kvartal) verkar funka för mig. Så varför inte ta med mig den insikten in i min skrivplanering, tänkte jag och gjorde just det.

Om min nygjorda skrivplanering fungerar vet jag om ett år, då målen ska vara nådda. MEN redan om 90 dagar vet jag om jag är på rätt väg.

Det här blir spännande.

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *