Skrivsmart

Skrivsmart

Genom att fokusera på skrivandet i en månad vill jag, förutom att skapa en fungerande skrivrutin, även bli mera skrivsmart och med det menar jag bland annat att lära mig ännu mer om skrivandets konst. Skrivandet är ett av mina viktigaste jobbverktyg och jag har skrivit ända sen jag var fyra år gammal. Det innebär att jag “alltid” har skrivit och alltid varit intresserad av att lära mig mer om det. Genom åren har jag gått oräkneliga kursen och utbildningar i konsten att skriva.

MEN! Jag kan alltid bli bättre. Och det finns galet mycket att lära.

Under min livstid har till exempel svenska språket förändrats oerhört, vilket ställer krav på att “hänga med”. Nu tycker jag att det är roligt, spännande och utvecklande med alla nya ord. Vilken rikedom att ösa ur! Och att sen skapa egna ord är ju ännu roligare och något jag hoppas jag kommer utveckla över tid.

En annan sak med “skrivsmart” är att bli smartare i att använda mina alster till fler saker. I och med att så ofantligt många fler kanaler tillkommit kan samma alster publiceras på olika sätt i olika kanaler. Det är helt enkelt mycket lättare att publicera sig idag. Det innebär ju dock inte att man per automatik blir läst… Att utveckla förmågan att målgruppsanpassa texter samt att vara mottagarorienterad ( = vara lyhörd för vad mottagarna VILL ha / läsa om) är även det en viktig förmåga att utveckla.

Dessutom: en nästan oöverstiglig uppgift för dagens skribenter och författare är att nå ut, fram och in till sina önskade läsare. Därför behöver en författare / skribent idag vara extremt duktig på marknadsföring och då inte enbart “traditionell” sådan utan kanske framför allt hur man ska marknadsföra sig digitalt.

Där lär jag mig nya saker precis hela tiden. För det förändras ju konstant…

En skrivsmart grej som jag redan gjort är att skapa den här bloggen – den “tvingar” mig att skriva mer. 😹

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *