Styrkan i CTA

Call To Action är mitt sätt att motivera mig till att få saker gjorda, att inte fundera mer än nödvändigt innan jag sätter igång och GÖR något. Min erfarenhet har visat mig att det är precis det jag behöver göra: GÖRA! 😹 Hur bra och storstilade mina tankar och planer än är så händer ingenting om jag inte GÖR något. Så CTA går ut på att göra saker.

En annan lärdom om mig själv som lett till CTA är att jag har insett och upplevt hur mycket som kan åstadkommas genom att göra något lite ofta, och “ofta” är ofta(st) VARJE dag. Ett exempel: För drygt 10 år sedan hade jag alltid stora självsprickor på fötterna som gjorde ordentligt ont. En dag fick jag nog. Jag bestämde mig för att börja smörja fötterna VARJE kväll. Efter tre månaders smörjande var självsprickorna borta. Och jag har fortfarande inga självsprickor. Men så fortsätter jag att smörja dem också. VARJE kväll (det tar inte mer än 20 sekunder).

De flesta vet att vi mår bra av att träna fysiskt. Numera tränar jag varje dag. Det tog mig ett tag att komma dit, men nu är jag här. Tricket var även här att tänka en dag i taget och genomföra det jag hade föresatt mig att göra just den aktuella dagen. Sen var det “bara” att fortsätta… Ett annat trick är att definiera “träna” så att det passar en själv. Jag har aldrig varit intresserad av att träna så hårt att jag mår illa och kanske till och med kräks. Min definition på “träna” är att jag utövar någon slags rörelse i minst 30 minuter och som ger förhöjd puls eller som tränar musklerna på ett lite mer påtagligt sätt, till exempel styrketräning.

Ytterligare ett exempel: Jag älskar skönlitteratur men i många år var det omöjligt för mig att läsa, då jag för dryga tjugo år sen förlorade förmågan att läsa och skriva. Det tog nästan tre år innan jag kunde läsa en bok igen och fortfarande drar jag mig för att läsa skönlitteratur för att jag är rädd för att uppleva att jag inte kan läsa (även om jag kan). Räddningen blev ljudböcker. Det är en ren fröjd att “läsa” böcker på det sättet. Och de är en mycket uppskattad kompis på alla mina promenader och löparrundor. Förra året lyssnade jag på 56 böcker.

Det jag vill förmedla med det här inlägget är alltså att vi kan åstadkomma väldigt mycket på relativt kort tid, om vi FOKUSERAR på det vi vill göra och verkligen gör det. Ofta(st) räcker det med “lite varje dag” och att hitta det sätt som fungerar för en själv.

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *