Tre veckors skrivande – check!

Japp! Jag har nu skrivit 30 minuter varje dag i tre veckor, på ett skrivprojekt som ligger mig varmt om hjärtat. Det är bra och känns bra. Jag är på god väg att få till min skriv-vana. Heja mig.

Dock – det är fortfarande en utmaning att få till skrivandet till morgonen, även om jag klarade av det måndag-fredag denna vecka. Nu i helgen har jag prioriterat sömnen framför skrivandet. Och skrivit på dagen istället. Idag, till exempel, har jag deltagit i en Skrivardag, arrangerad av Ann Ljungberg.

Jag fortsätter naturligtvis att skriva i 30 minuter varje dag. Min Ambition är, som sagt, att göra det till en vana. En daglig vana. På en halvtimmes skrivande får jag ihop runt 3 000 tecken, vilket innebär en ca miljon tecken på ett år. En roman på ca 300 sidor innehåller ungefär 510 000 tecken, vilket alltså betyder att jag skulle kunna skriva två romaner på ett år genom att endast lägga trettio minuter per dag på skrivandet. Den tanken hissnar.

Det här är EN av anledningarna att jag vill bli mer av en DOER, en person som gör istället för att prata om att göra. Genom att göra lite varje dag kan väldigt mycket uppnås på sikt. Eller som Tony Robbins en gång uttryckte det:

Most people overestimate what they can do in a year and they underestimate what they can do in two or three decades.

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *