Skriv-rutin

Januari månads Action är att skriva (minst) 30 minuter om dagen, om något som jag själv vill skriva om; något som ger mig energi, lust och glädje. Vis av erfarenheten vet jag att om jag inte “tvingar” mig till att avsätta den tiden så blir det inte av. Det finns alltid någon del i mig som tycker att det finns viktigare, nyttigare och bättre saker att skriva om.

Så – att skapa en rutin för att skriva dessa 30 minuter per dag är ett måste. Nu har jag lyckligtvis sen många år en rutin att skriva (nästan) varje morgon. Ett slags dagboksanteckningar som jag kallar för slasksidor. Dessa anteckningar har som syfte att ge mina tankar utrymme och respekt: jag, liksom de flesta andra människor, tänker massor med tankar hela tiden och vissa av de där tankarna påverkar mig mer än jag vill. Genom att låta dem komma på pränt i ett dokument visar jag dem respekt och behöver dessutom inte oroa mig för att jag ska glömma bort dem. Efter slaskskrivandet känner jag mig lite fräschare i hjärnan och kan ta mig an dagens arbetsuppgifter på ett bättre sätt.

MEN – dessa slasksidor är INTE desamma som de saker jag vill skriva under januaris 30-minuters-action. Vilket innebär att jag behöver lägga till 30 minuter till min redan existerande “slaskskrivande-stund”. Det finns både för- och nackdelar med det.

Fördelen är naturligtvis att jag redan har en rutin att skriva, vilket borde göra det ganska enkelt att fortsätta att skriva i ytterligare 30 minuter. Nackdelen, eller risken, är att jag tycker att det tar för mycket tid. Och det innebär att jag behöver förändra något: Jag behöver stiga upp lite tidigare på morgonen.

Det blir en utmaning, för jag tycker det är direkt svårt att vakna. Det tar mig nästan tre timmar innan jag är i representabelt skick ( = redo att visa mig för världen), men nu ska jag ju inte visa mig för världen, jag ska ju “bara” skriva… 😹

Tiden får utvisa hur det går.

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *