Skriv-rutin #2

Som jag nämnt tidigare är jag mindre bra på att prioritera saker som är bra för mig, om de inte samtidigt är “nyttiga” och “viktiga”… Därför behöver jag skapa en rutin för att skriva sånt som ger mig glädje, lust och energi, det vill säga sånt som kanske inte är “nyttigt” eller “viktigt”.

Mitt första steg för att denna skrivrutin ska bli verklighet är att jag stiger upp en halvtimme tidigare för att inte “inkräkta” på nån tid som ska vigas åt de där “viktiga sakerna” (ja, jag är själv-cynisk). Och idag tog jag ett andra steg genom att boka in mig på en (digital) Bootcamp ledd av Dorotea Pettersson. Bootcampen heter “Det skrivna i fokus”, startar den 17e januari, löper över 30 dagar och är uppdelad i veckoteman:

  1. Hitta min rytm – du startar upp vanan att skriva varje dag och tar reda på vad du har för skrivrytm.
  2. Detta är jag – du skriver om ämnen kopplade till dig själv. För att jobba med dig själv behöver du veta vem du är.
  3. Om känslor – du kommer få dyka in i några av de känslor som du kanske känner i vardagen.
  4. Livet i nuet – du skriver om ämnen kopplade till livet som det är just nu. Vi utgår från vägmärken och trafikljus.

Här är Doroteas beskrivning av vad Bootcampen ger:

När denna bootcamp är slut kommer du med största sannolikhet hittat ett verktyg för att förstå dig själv bättre och skapat en skrivvana. Du kommer även ha funnit en bra ventil för dina känslor. Skrivandet är en bra hjälp för att bekämpa känslor av överväldigande och hitta det som kanske skaver i vardagen. Lever du med oro eller ångest är detta ett fantastiskt verktyg.

För mig är det som hand i handske. När jag dessutom har anlitat Dorotea tidigare så VET jag att jag får resultat. 👍😸

Kanske blir du intresserad av att gå den? Du hinner fortfarande anmäla dig. Läs mer här.

Och om du inte kan starta den 17e januari så kommer det fler Bootcamps framöver.

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *