Slask-skrivande

Yes! Även idag tog jag mig upp innan klockan sex och skrev i trettio minuter. Det här är absolut enda sättet att få till en vana: att göra det jag beslutat mig för att göra….! 😺 Och om det vissa säger är sant så kommer jag behöva göra detta i minst 21 dagar för att denna skriv-vana ska sitta. Med andra ord har jag endast 19 dagar kvar, hahaha.

Ibland kan det vara svårt att komma igång och skriva. Det är lätt att bli för pretentiös, för kritisk och därmed stoppa det fria skriv-flödet. Sen många år har jag skrivit något som jag kallar för “slask-sidor”. I stort sett varje morgon. Det jag gör är att bara skriva, utan att fundera på vare sig VAD jag skriver eller HUR, vilket innebär att det som skrivs kan vara precis vad som helst samt vara fullt med grammatiska fel och stavningsblundrar. De här texterna ska inte visas för någon annan, de är till för att jag ska komma in i själva skrivandet OCH släppa mina självpåtagna krav.

Efter ca 15 minuters skrivande känner jag mig lugnare, mer samlad och på ett sätt “uppvärmd” för att skriva något mer “viktigt”. Jag vill dock påpeka att i mina slasksidor, som blivit oerhört många (efter ca 20 års slask-skrivande!) finns det riktiga guldkorn, både som text betraktat med kanske framför allt för att jag får insikter och idéer när jag skriver på det här sättet.

Har du aldrig provat på slask-skrivande? Gör det! Om du inte gillar det du skriver eller tycker att det inte ger dig nåt kan du ju alltid kasta dem, precis som man ofta(st) gör med “slask”. 😹

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *