Failure…?

Februaris sista dag, så en summering är väl på sin plats. Denna månads ACTION var att varje dag jag göra en insats för att sälja platser till nästa digitala Mangoutbildning. Jag visste att det skulle bli en rejäl utmaning eftersom jag inte tycker om att sälja. Och med den förväntningen blev det – naturligtvis! – tufft. Hahaha.

Jag HAR jobbat hårt på säljandet av Mango. Säljresultatet av Mango är skralt, MEN säljaktiviteterna har givit andra trevliga effekter:

  • flera nya uppdrag
  • flera förfrågningar om uppdrag
  • nya coachingklienter
  • flera nya kontakter på LinkedIn
  • och så har jag lärt mig mer om säljande… Framför allt har jag fått bekräftat att jag är mycket duktig på merförsäljning samt att sälja till ”varma” kunder 

Dock måste jag erkänna att det här inte var en bra action för mig. 

CTA handlar om att träna mig i att bli en meningsskapande doer = att göra saker som är meningsfulla för mig och/eller andra. Jag tycker inte att jag har skapat mening för vare sig mig själv eller andra genom denna action. 

Att sälja är en meningsfull handling, sägs det. Genom att erbjuda andra sina tjänster / produkter ger man mening till andra. Jag känner fortfarande att jag bara stör genom att sälja, det vill säga jag har under denna månad upplevt den totala motsatsen till ”meningsskapande”. Tyvärr. 

Uttryckt på ett annat sätt: denna action var ett stort misslyckande. På flera plan. 

Det är också en lärdom. 

©Cath-signatur 1

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *